SUÁREZ VOOR €25 MILJOEN NAAR LIVERPOOL

Bron: ajax1.nl

De kogel is door de kerk. Luis Suarez verruilt Ajax voor Liverpool FC. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de Ajax-directie en zware delegatie van de Engelse topclub. De Engelsen betalen een bedrag van circa 25 miljoen euro, weet de Telegraaf.

Door het akkoord tussen beide clubs staat niets de overgang van Suarez nog in de weg. Suarez’ zaakwaarnemer Pere Guardiola bereikte afgelopen week al mondeling overeenstemming over de voorwaarden van het contract. Daardoor hoeft de aanvaller alleen nog te worden gekeurd.

Met het vertrek komt er een einde aan het succesvolle huwelijk tussen Ajax en Suarez, die in de zomer van 2007 voor een bedrag van circa negen miljoen euro werd overgenomen van FC Groningen. In 110 competitieduels in Ajax 1 scoorde hij maar liefst 81 keer. Afgelopen seizoen liet hij zich tot Voetballer van het Jaar en topscorer van de eredivisie kronen, won hij met Ajax de KNVB-beker en plaatste hij zich voor de Champions League. Met Uruguay strandde hij op het WK in de halve finale (tegen Nederland).

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/suarez-voor-e25-miljoen-naar-liverpool/