Ajax bekert gemakkelijk door

Bron: ajax1.nl

Ajax zit bij de laatste vier in het bekertoernooi. Op eigen veld hadden de Amsterdammers ondanks een vroege achterstand weinig te duchten van NAC: 4-1.

Ajax-trainer Frank de Boer repte voorafgaand aan het bekerduel over ‘sportieve revanche’ ten opzichte van de 3-0 nederlaag van zondag tegen FC Utrecht. Echter, de wedstrijd tregen NAC was amper begonnen of de thuisploeg kreeg een nieuwe klap te verduren: Fouad Idabdelhay omzeilde de buitenspelval, omspeelde Maarten Stekelenburg en schoof de bal in een leeg doel: 0-1.

Het was voor de Bredanaars het teken een dichte verdedigingslinie op te trekken rondom het eigen strafschopgebied. De Amsterdammers zaten niet bij de pakken neer en bestookten het doel van Jelle ten Rouwelaar met schoten. Zo trof Jan Vertonghen met een kiezelharde vrije trap de lat en redde de NAC-goalie even later op een poging van Eriksen.

Binnen twintig minuten was de gelijkmaker een feit. Siem de Jong trok met de bal aan de voet vanaf rechts naar binnen toe en haalde plotsklaps met links uit, Ten Rouwelaar kansloos achterlatend: 1-1.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-bekert-gemakkelijk-door/