Ajax A1 wint van NAC A1

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen NAC A1 met 0-2 gewonnen. Terrell Ondaan opende de score in de elfde minuut. Ricardo Kip stelde de zege in de blessuretijd veilig met een fraaie lob over de keeper heen.

Ajax A1 maakte het vooral zichzelf moeilijk in Breda. De Ajacieden van trainer Frank de Boer hadden de strijd eerder in hun voordeel kunnen beslissen. ,,Het bleef lang 0-1 en we bleven daarmee lang achter de feiten aanlopen’’, blikt De Boer terug op de fase na de openingstreffer van Terrell Ondaan. Ondaan had zijn ploeg al na elf minuten in een voordelige positie gebracht. Op aangeven van linksback Mitchell Dijks legde Lesley de Sa de bal panklaar voor de slim meegelopen Ondaan.

De Ajacieden creëerden daarna handenvol kansen en mogelijkheden maar een tweede treffer liet lang op zich wachten. De Boer: ,,Uiteindelijk zijn we wel zeer tevreden over het spel. We hebben gedomineerd, creëerden veel kansen en ons positiespel was goed. We hadden ook een penalty moeten hebben, maar aan de andere kant stopte onze doelman Stan Berrevoets een kans voor NAC. ’’