Ook Van Gaal haalt uit naar Ajax

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Bayern München-trainer Louis van Gaal heeft harde kritiek geuit op Johan Cruijff. Tijdens het NTR-programma College Tour toonde hij zich bovendien zeer kritisch op zijn ex-werkgever Ajax.

Tussen Cruijff en de 59-jarige Van Gaal heerst al jarenlang grote onvrede. Vergeven doet de trainer zijn landgenoot niet meer. “U weet niet wat ik heb moeten doormaken als trainer van Barcelona. Bijna iedere week nam hij me op de korrel, kreeg ik commentaar van hem via z’n column in de media. En Cruijff is een icoon in Barcelona, net zoals Uli Hoeness in München dat is”, luidde zijn uitleg tijdens de opnamen.

Tegengewerkt

"Hun woorden worden geloofd, terwijl ze niet binnen de club aanwezig zijn. Hij heeft zoveel gezegd, maar nooit de verantwoordelijkheid genomen. Als je, zoals ik, zo lang bent tegengewerkt is er geen plaats meer voor vergeving.”

Ook Ajax hoeft niet meer aan te kloppen bij Van Gaal die in het verleden als trainer en als technisch directeur werkzaam was. "Ik ben in 2003 teruggekeerd naar Ajax. Ik had een droom om van Ajax weer een hele grote club te maken. Voor eentiende of eentwintigste van het salaris bij Barcelona."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113213/Ook_Van_Gaal_haalt_uit_naar_Ajax.html