Bosz: “Wedstrijd is belangrijk, niet cruciaal”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Komende zondag staat de eerste Klassieker van het seizoen op het programma. Peter Bosz kijkt uit naar het duel, maar beschouwt het niet als een cruciale wedstrijd. “We gaan op bezoek bij de koploper en staan vijf punten achter. We willen dat er zeker geen acht laten worden. Maar cruciaal vind ik het pas als je aan het einde van de competitie wel of geen kampioen kunt worden. Zover is het nog niet”, vertelt Bosz op de persconferentie.

De Ajax-trainer weet wat zijn team te wachten staat zondag. “Ik vind dat ze het knap doen. Laten we eerlijk zijn: als je negen keer achter elkaar wint in de competitie is dat een geweldig resultaat. Vaak ging het gepaard met goed voetbal, soms ook wel met wat geluk. Maar dat heeft iedereen nodig.”

“Het elftal zal altijd op dezelfde manier worden ontvangen. Ik ben onderdeel van het elftal en dus zal dat ook voor mij gelden. Ik ben natuurlijk wel vaker in de Kuip geweest als trainer van de tegenpartij, met Heracles en Vitesse, maar als coach van Ajax zal dat een extra lading geven. Laat de fans zich maar op mij richten, dan doen ze dat minder op de ploeg”, grapt de Apeldoorner.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/bosz-wedstrijd-is-belangrijk-cruciaal/