Ajax wint eerste Champions League-wedstrijd

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd in de Champions League gewonnen. Met 1-0 waren de Ajacieden het Schotse Celtic de baas. Ajax speelde in de eerste helft een stuk beter dan Celtic, dat duidelijk voor een puntje naar Amsterdam was gekomen. De Amsterdammers openden gretig. Lasse Schöne had de eerste mooie actie van een avond: een panna. De eerste grote kans kwam van Stefano Denswil, de getergde man. Hij schoot na zeven minuten bijna een vrije trap binnen. Uitstekende poging, maar Forster redde.

In de elfde minuut was nog een prima aanval van Ajax, via Van Rhijn. In het eerste kwartier is Ajax beter en heeft meer dreiging. Verdedigend staat Ajax ook prima, Veltman zat er steeds kort op. De Ajacieden kwamen bijna tot 1-0 na een schitterende voorzet van Van Rhijn, De Jong kopte helaas naast. De corner die daarop volgde was dan helaas weer heel slecht. Een korte variant kwam niet eens voor het doel.