Frank de Boer: “Goed voetbal gezien”

Bron: ajax1.nl

Ajax-trainer Frank de Boer is na afloop van AZ – Ajax redelijk tevreden over het spel van zijn ploeg. Dat vertelde hij tegenover de camera’s van SBS6. Voorafgaande aan de wedstrijd zei hij nog dat hij tot 2 september met angst zal zitten. “Ze zijn alle drie Europese top waardig”, doelt De Boer op Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Siem de Jong. Vooral over de eerste twee spelers draait de geruchtenmolen op volle toeren.

“Ik heb dingen gezien waar ik op kan voortborduren”, klonk de tevreden De Boer. Alleen bij de counters van AZ, waaruit twee keer werd gescoord en enkele grote kansen volgden, stond Ajax niet goed volgens hem. “Jammer dat Sigthórsson de kans in de slotfase niet maakte. Denk ook niet dat Gertjan op verlenging zat te wachten.” Ondanks dat het geen echte hoofdprijs is, is De Boer blij dat ook deze schaal eindelijk is binnengehaald.

Over debutant Bojan Krkic liet De Boer te weten erg tevreden te zijn. De Spanjaard maakte zijn eerste officiële minuten in Ajax-dienst. Als het aan Frank de Boer ligt, speelt de huurling zo’n dertig wedstrijden komend seizoen. “Wedstrijdritme is het belangrijkst voor hem.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-goed-voetbal-gezien/