Jong Ajax speelt gelijk tegen Willem II

Willem II begon sterk aan het duel in Amsterdam. De Tilburgers kregen een aantal goede kansen, maar vonden steeds doelman Jasper Cillessen op hun weg. Onder andere een inzet van oud-Ajacied Terrell Ondaan werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Jurgen Streppel, coach van de bezoekers, was zichtbaar boos op zijn ploeg omdat zij op voorsprong hadden moeten komen.Na het eerste kwartier kwam Jong Ajax beter in de wedstrijd. De talenten werden in het zadel geholpen door een goede goal van Andersen die zichzelf op de rand van het strafschop vrij draaide en in de hoek raak schoot; 1-0. Na de openingstreffer kreeg Jong Ajax het initiatief in handen, maar wist het geen doelpunt meer te creƫren. Een extra tegenvaller was het uitvallen van Danzell Gravenberch nog voor rust, hij werd vervangen door Bas Kuijpers. De teams gingen rusten met een stand van 1-0.Na rust verving Kenny Tete Daley Blind. Het bleek geen succesvolle wissel van Groenendijk. Bij een van de eerste verdedigende acties van Tete vergreep hij zich aan oud-Ajacied Ondaan in de eigen zestien waarna scheidsrechter Honig de bal op de stip legde. Bruno Andrade verzilverde dit buitenkansje en bracht Willem II op gelijke hoogte.