Ajax komt in Europa League duel tegen AEK Athene niet verder dan 1-1

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax leek in de tweede groepswedstrijd van de Europa League op weg naar een overwinning en zou in dat geval in relatieve rust naar de competitiewedstrijd van zondag tegen AZ toewerken. Maar in plaats daarvan kreeg het broze Amsterdamse vertrouwen in het OPAP-stadion een nieuwe knauw. Uit in Athene werd het tegen AEK 1-1.

Voor Maurice Steijn was er na het gestaakte competitietreffen bij RKC (2-3) reden om zijn elftal zo veel mogelijk intact te laten. Silvano Vos was na zijn rode kaart tegen Olympique Marseille (3-3, twee keer geel) geschorst en werd in Athene vervangen door Benjamin Tahirovic. Steijn zei voor de wedstrijd hoop te putten uit het feit dat hij zijn spelers steeds meer naar elkaar zag toegroeien. Toch hield het ook tegen de kampioen van Griekenland weer niet over. Het viel daarbij op dat Ajax aanvallend met Steven Bergwijn, Carlos Forbs en de uitblinkende en loeisterke Brian Brobbey prima voor de dag kwam. Opbouwend en verdedigend hield de trainer zijn hart echter geregeld vast.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/10/05/ajax-komt-in-europa-league-duel-tegen-aek-athene-niet-verder-dan-1-1/