Nieuw talentenprogramma moet Siem de Jong en andere gestopte (ex-)Ajacieden klaarstomen voor topfuncties

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft Siem de Jong, Kelly Zeeman, Daniel de Ridder en Ricardo van Rhijn voor twee jaar vastgelegd in een talentenprogramma voor spelers die gestopt zijn en aan een tweede carrière willen beginnen in het voetbal, buiten het veld. Het viertal moet worden klaargestoomd voor commerciële (top)functies in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wil de komende jaren meer gaan werken met oud-spelers en onder meer de onlangs afgezwaaide De Jong behoort tot de eerste lichting.

Het talentenprogramma gaat twee jaar duren en ondersteunt de gedachtengoed dat meer oud-Ajacieden betrokken moeten zijn bij de club. “Op de Toekomst zijn meerdere oud-spelers actief, maar we willen deze ook graag buiten het veld bij Ajax betrekken. Ik heb zelf gemerkt hoe fijn het werken is geweest met Edwin van der Sar”, licht commercieel directeur Menno Geelen toe op de clubwebsite.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/09/05/nieuw-talentenprogramma-moet-siem-de-jong-en-andere-gestopte-ex-ajacieden-klaarstomen-voor-topfuncties/