Ten Hag tevreden over ‘vermoeide’ ploeg

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Erik ten Hag kijkt tevreden terug op de gewonnen Klassieker van zondagmiddag. Feyenoord werd in De Kuip met 0-2 verslagen. Toch oogde Ajax niet op z’n allerbest. Net als tegen AZ, en in mindere mate Barendrecht, lijkt het spel van de Amsterdammers minder vlot van de grond te komen. Dit is zeker het geval, wanneer de huidige prestaties worden vergeleken met die van het begin van het seizoen.

Desalniettemin is Ten Hag erg blij met zijn ploeg. De trainer stelt dat het mindere spel vooral te danken is aan vermoeidheid. “Ik ben een tevreden trainer. Waarom? Omdat ik tegen Feyenoord een geweldige mentaliteit in de ploeg zag. Het komt uit de tenen. Een aantal spelers is gewoon moe”, laat Ten Hag weten in een persmoment.

De coach neemt Jurriën Timber als voorbeeld. De jonge verdediger moest zich tegen Feyenoord laten wisselen vanwege kramp. “Neem Timber. Hij was vorig jaar niet eens basisspeler en nu heeft hij met Oranje een EK gespeeld en ook veel Champions League-wedstrijden. Dan kan het zijn dat je nu, aan het einde van dat eerste zware jaar, kramp krijgt.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ten-hag-tevreden-over-vermoeide-ploeg/