'Ajax gaat voor meerderheidsbelang in Johan Cruijff ArenA'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax gaat voor een meerderheidsbelang in de Johan Cruijff ArenA, zo schrijft De Telegraaf dinsdagavond. De Amsterdamse club is van mening dat het nu te weinig te zeggen heeft in het stadion en daarom wil de club het kopen.

Tegenover de krant vertelt Edwin van der Sar dat het kopen van het stadion Ajax verder kan helpen richting de absolute top van Europa. Bovendien is de relatie tussen de directie van Ajax en de directie van de Johan Cruijff ArenA door de jaren heen verslechterd. De club is niet te spreken over het beleid van het stadion.

Ajax betaalt zo'n tien miljoen euro per jaar om het stadion te mogen huren. Bovendien geldt: hoe meer toeschouwers er komen, hoe hoger de huur wordt. Ondanks de forse huurprijs zijn er conflicten in bijvoorbeeld de sponsoring. Ziggo, Ajax' hoofdsponsor, huurt een dure box in het stadion en onder die box staat KPN als sponsor op een bord. Dit omdat Ajax en de ArenA ieder hun eigen sponsoren hebben.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/137933/ajax-gaat-voor-meerderheidsbelang-in-johan-cruijff-arena

Gegevens

Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff