Jong Ajax doorbreekt slechte reeks met zege

Jong Ajax heeft maandag een einde gemaakt aan een lange reeks zonder overwinning. Na acht wedstrijden werd er eindelijk weer eens gewonnen door de Amsterdammers. Jong FC Utrecht werd in de eerste helft al op een 0-2 achterstand gezet. De thuisploeg scoorde in de tweede helft nog wel, maar deed dit te laat. De drie punten gingen zodoende naar Jong Ajax, dat daarmee naar de elfde plek klimt.

Met het grote aantal blessures in de ploeg was het puzzelen voor Mitchell van der Gaag. Desondanks of misschien wel daardoor kwamen wat jongens ‘terug’ naar de beloften. Zo stonden Brian Brobbey en Kenneth Taylor beiden in de basis. De eerstgenoemde liet gelijk zien waarom Ajax graag met hem verlengt. Binnen drie minuten lag de bal in het net. Even leek de goal van de spits afgekeurd te worden wegens buitenspel, maar de bal kwam via een speler van Utrecht bij Brobbey en dus was het reglementair.