Ajax wint van ADO in wedstrijd met twee gezichten

Ajax mag zich weer alleen koploper van Nederland noemen. De Amsterdammers waren op bezoek bij ADO Den Haag met 2-4 te sterk voor haar tegenstander. Het was een duel met twee gezichten. Alle Ajax-goals vielen in de eerste helft, maar na de pauze viel de equipe van trainer Erik ten Hag ver terug en moest het twee goals van de thuisploeg toestaan.

De wedstrijd moest op gang komen en nam haar tijd. Pas na twintig minuten viel de eerste, echt grote kans voor Ajax, maar die was wel gelijk raak. Sean Klaiber kwam vanaf rechts op, kreeg de bal en gaf laag voor op Dusan Tadic, die bij de tweede paal stond en raak schoot. Amper twee minuten later verdubbelde Klaas-Jan Huntelaar de voorsprong door een indraaiende voorzet van Daley Blind succesvol te verlengen.

Na precies een half uur spelen scoorden de Amsterdammers wéér twee keer kort achter elkaar. Eerst via Zakaria Labyad, die de bal voor open goal kreeg aangespeeld van de vrijgekomen Antony, en precies een minuut daarna knikte Huntelaar raak via een voorzet van diezelfde Antony.