Ajax wint simpel van Emmen in wedstrijd met debuut en jubilea

Ajax heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite van FC Emmen gewonnen. De Amsterdammers hadden in Drenthe weinig te duchten van de tegenstander en stonden bij rust al met 0-3 voor. Daar kwamen na de pauze nog twee treffers bij waardoor de wedstrijd in 0-5 eindigde.

De wedstrijd begon rustig en in de eerste tien minuten gebeurde er niets noemenswaardigs. Ajax had weliswaar het overwicht, maar dat leverde geen kansen op. Het grootste gevaar in het eerste kwartier kwam van Sean Klaiber, die eerst zelf van een meter of 25 overschoot en kort daarna Dusan Tadić bereikte in de zestien. Het lukte de aanvoerder echter niet om af te drukken.

De druk van Ajax werd geleidelijk aan echter steeds groter en dat resulteerde na twintig minuten in de 0-1 van Davy Klaassen. Een verzorgde aanval kwam via Tadić en Lassina Traoré bij de middenvelder terecht. Die werkte de bal via het been van Miguel Araujo binnen voor 0-1. Een jubileumgoal voor Klaassen, want het was zijn vijftigste in dienst van Ajax.