Ajax verpulvert VVV met hoogste Eredivisie-zege in de geschiedenis: 13-0!

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft op bezoek bij VVV-Venlo een monsterzege behaald. De formatie van Erik ten Hag vernederde de Noord-Limburgers in De Koel en boekte de grootste Eredivisie-overwinning in de geschiedenis: 13-0! Ajax verbeterde daarmee het eigen record dat het in mei 1972 had gevestigd. Destijds wonnen de Amsterdammers met 12-1 van Vitesse.

Ajax starte de wedstrijd met een flink aantal andere namen in de basisopstelling als afgelopen woensdag tegen Liverpool. Onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Seean Klaiber verschenen aan de aftrap.

Ekkelenkamp (intikker na goed voorbereidend werk van Antony, Nicolas Tagliafico en Traoré) opende na twaalf minuten het bal en Traoré maakte kort daarna op aangeven van Tagliafico de tweede goal. Via opnieuw Traoré (uit een uitgespeelde aanval) en Dusan Tadic (die zich mooi vrijkapte) ging Ajax rusten met een uiterst comfortabele 4-0 voorsprong.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/10/24/ajax-verpulvert-vvv-emet-hoogste-eredivisie-zege-in-de-geschiedenis-13-0/