Ajax wint ook tweede competitieduel van het seizoen

Het is een aardige tijd geleden dat Ajax met zes punten stond na twee duels in de Eredivisie. Na een overwinning uit bij Sparta vorige week, had Ajax vandaag totaal geen moeite met RKC. Er werd met 3-0 gewonnen.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en eigenlijk had RKC gelijk al niks te vertellen. Na 9 minuten scoort Dušan Tadić uit een heerlijke aanval. Na 12 minuten denken de Amsterdammers al op 2-0 te komen, maar de VAR had een overtreding gezien eerder in de aanval. Na 34 minuten is er dan alsnog een doelpunt voor Labyad na goed voorbereidend werk van Kudus en Mazraoui. Vlak voor rust zijn er nog twee momenten waar Ajax een penalty had kunnen krijgen, maar beide keren vindt scheidsrechter Nijhuis het niet genoeg en ook de VAR grijpt niet in.