Ajax wint van FC Twente, Lang scoort hattrick

Ajax heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Twente met 2-5 gewonnen maar het had ook heel anders kunnen aflopen voor de Ajacieden die in de eerste helft al snel tegen een 2-0 achterstand aankeken. Noa Lang groeide uiteindelijk uit tot uitblinker met een hattrick.

Ajax begon prima aan de wedstrijd en met veel balbezit leek men te denken het karwei in Enschede wel even te klaren. Echter bij balverlies van Hakim Ziyech kwam de bal uiteindelijk bij Keito Nakamura terecht en die wist Andre Onana op zeer fraaie wijze te passeren. Ajax wist dus wat het te doen stond maar een paar minuten later zat de ploeg van trainer Ten Hag nog dieper in de problemen. Aitor kreeg veel ruimte en mocht de 2-0 scoren. De problemen leken zich op te stapelen voor Erik ten Hag want na 25 minuten moest Promes het veld verlaten met een blessure en kwam Klaas-Jan Huntelaar hem vervangen. Niet veel later scoorde Ajax de 2-1 nadat Ziyech de achterlijn haalde en de bal hard voor het doel bracht waar Noa Lang koelbloedig de aansluitingstreffer scoorde.