Jong Ajax stijgt naar derde plek na overwinning op Excelsior

Jong Ajax heeft op bezoek bij Excelsior met 1-3 gewonnen. Doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde werden gemaakt door Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré (2).

Jong Ajax, waar Gravenberch voor het eerst dit seizoen ontbrak, kreeg na acht minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Liam van Gelderen werd goed de diepte ingestuurd door Timber, maar de rechtsback schoot net langs de verkeerde kant van de paal. De daarop volgende corner werd nog eenvoudig weggewerkt door de verdediging van Excelsior. De tweede corner was het alsnog raak. Jurgen Ekkelenkamp kon van dichtbij eenvoudig binnenschieten.

De oud-ploeg van Mitchell van der Gaag kon in het restant van de eerste helft slechts tot een paar voorzetten komen, maar verder werd de thuisploeg niet gevaarlijk. Jong Ajax werd wel nog een keer heel gevaarlijk. In de extra tijd van de eerste helft kwam spits Lassina Traoré nog alleen voor de doelman, maar zijn poging ging net naast.