Topper in Eindhoven eindigt in gelijkspel

Ajax heeft met 1-1 gelijkgespeeld in de topper tegen PSV. In Eindhoven maakte Quincy Promes de Ajax-treffer.

Erik ten Hag begon met de verwachte elf namen. Daley Blind en Joël Veltman begonnen centraal achterin. Hakim Ziyech, Dusan Tadic, Quincy Promes en David Neres vormde de voorste vier. Donny van de Beek maakte zijn rentree in de wedstrijdselectie. De middenvelder is weer fit, maar nog niet fit genoeg bevonden en begon dus op de bank.

Ajax liet het balletje in de beginfase makkelijk rond gaan. Echte kansen kwamen er niet. Bij het eerste moment van balverlies kwam de thuisploeg er wél meteen dreigend uit. Een schotje van afstand eindigde in de handen van Onana. De eerste doelpoging van Ajax kwam een paar minuten later van de linker van Ziyech. Na zo’n twintig minuten spelen leverde de dreiging van Ajax weer een kans op. Een schot van Martínez werd gekeerd door Zoet. Aan de andere kant tikte Bergwijn de bal goed door op Malen. De aanvaller produceerde een zacht schotje van afstand. En zo creëerden beide ploegen na een kwart wedstrijd nog geen écht grote kansen.