Ajax oogt kwetsbaar en verliest van Panathinaikos

Ajax heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet goed afgesloten. In het Olympisch Stadion in Amsterdam verloor de kampioen van de Eredivisie maandagavond met 1-2 van Panathinaikos, dat vorige week al met 0-3 van Feyenoord won. Federico Macheda maakte beide treffers voor de Grieken in Amsterdam; Donny van de Beek scoorde namens Ajax. Eerder op de dag wonnen de reserves van Ajax met 6-2 van een andere Griekse opponent, OFI Kreta.

Het duel begon niet goed voor Ajax. Al na negen minuten mocht Christos Donis opstomen aan de linkerflank, waarna hij Macheda bediende met een scherpe voorzet. De aanvaller stapte op tijd weg bij Daley Blind en knikte raak in de verre hoek. Van de Beek liet een goede kans op de gelijkmaker liggen, maar zorgde halverwege de eerste helft alsnog voor de 1-1. Na uitstekend werk van Sergino Dest, die zijn opponent aan de achterlijn van de bal zette, bracht Van de Beek de stand vanuit het strafschopgebied in evenwicht.