Ajax en Ten Hag gaan niet spelen op gelijkspel

Tegen Tottenham Hotspur had Ajax het, mede door vermoeidheid, de tweede helft lastig in de heenwedstrijd. Erik ten Hag denkt dat dit niet weer hoeft te gebeuren in de return in Amsterdam. De Ajacieden zijn namelijk sterk genoeg om negentig minuten lang te strijden voor de finale, zo stelt de trainer van Ajax dinsdag op de persconferentie.

'Je speelt tegen een Premier League-club. De intensiteit is anders. We hebben het eerder meegemaakt tegen Juventus, Real Madrid en Bayern München. Gedurende de wedstrijd heeft dit team het vermogen om op een hoger niveau te acteren. Ik verwacht dat we morgen die stap zetten, maar dan moet je wel weer de grens verleggen', aldus Ten Hag.

Een journalist oppert dat Ajax niet per se hoeft winnen, hetgeen waar is gezien de voorsprong door het resultaat in de heenwedstrijd. Maar Ten Hag wil niets weten van spelen om niet te verliezen. 'We moeten die wedstrijd winnen, we willen winnen. We beschouwen de wedstrijd als 0-0.' Wederom gaat Ajax zich niet te veel aanpassen. 'We hebben respect voor de tegenstander, maar we gaan van onze eigen kracht uit.'