Hoofdrol voor Huntelaar bij moeizame zege in Groningen

Na het duel met Juventus van dinsdag, moest Ajax er zaterdagavond weer staan. Het moest op bezoek bij Groningen om de titelstrijd te vervolgen.

En dat viel niet mee. Ajax had het moeilijk in de eerste helft en onder andere Neres en De Jong oogden niet bepaald fris en fruitig. Het zorgde er allemaal voor dat Ajax nauwelijks kansen had. Al had De Ligt nog wel een goede kans, hij kopte uit een corner op de paal.

Na rust begon het beter te lopen bij Ajax en volgden de aanvallen van de Amsterdammers elkaar snel op. Maar tot een goal leidde dat niet en Ten Hag besloot aanvallend te wisselen door Huntelaar te brengen voor Schöne. Ondertussen deed FC Groningen er alles aan om de Ajacieden te irriteren, door tijd te rekken bij wissels, dode spelmomenten en door blessures te faken.

Dat leek lange tijd effect te hebben, maar er was buiten de koelbloedigheid van Huntelaar gerekend. De spits draaide zich slim weg van Handwerker en ramde de 1-1 binnen, ruim 10 minuten voor tijd.