Tot het bot gemotiveerd Ajax pakt laatste strohalm in voetbal-thriller

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vandaag was het de dag van de waarheid. In de absolute Eredivisie-kraker van het jaar moest Ajax in de eigen Johan Cruijff Arenawinnen van PSV, om zo de laatste strohalm aan te grijpen om nog kans te blijven maken op de 34ste landstitel. Van tevoren haddende video-afdeling en de Amsterdamse fans er al alles aan gedaan om een zelfde magische sfeer te creëren die er in en rond het stadionhing in de ‘finale’ tegen FC Twente in 2011.

De boodschap leek in ieder geval aangekomen te zijn bij de spelers want Ajax pakte de Eindhovenaren direct flink bij de strot. Voor PSVwas het in de openingsfase vooral tegenhouden, waarbij het alles deed om het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat lukte deels, maar Ajaxbleef aandringen, zonder dat dit tot grote kansen leidden. Tot in de 21e minuut de Arena ontplofte, toen Schwaab een voorzet ongelukkigachter zijn eigen doelman Schwaab werkte.

Voor PSV kon een 0-0 scenario de prullenbak in en het moest gaan komen, maar tot veel gevaar voor het doel van Andre Onana leidde dat nog niet. Aan de andere kant wist Ajax ook niet tot grote kansen te komen, op een paar afstandsschoten van Hakim Ziyech na.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/tot-het-bot-gemotiveerd-ajax-pakt-laatste-strohalm-in-voetbal-thriller/