Ajax komt achterstand te boven en wint eenvoudig van ADO Den Haag

Ajax heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van ADO den Haag. ADO kwam in de eerste helft nog op voorsprong, maar Ajax toonde veerkracht en won uiteindelijk met 1-5.

Ajax had het lastig in het begin tegen ADO op een slecht veld in den Haag. Het kreeg in het eerste half uur een paar kleine kansjes met Tagliafico, Dolberg, Mazraoui en Neres, maar het tempo lag simpelweg te laag om de verdediging van ADO echt pijn te doen.

In de 32e minuut kwam de eerste echte grote kans voor de Amsterdammers. Kasper Dolberg hield in een pittig duel bij de cornervlag Beugelsdijk van zich af en vond een opkomende Daley Blind. Blind ging de combinatie aan met Tadic en gaf voor op Neres, maar de Braziliaan kwam net een teenlengte te kort om de bal in te glijden.

Niet veel later was Ajax weer gevaarlijk. De Jong werd over rechts weggestuurd door Mazraoui na een vrije trap van ADO en kon zo op Swinkels af. Frenkie kapte de doelman uit en werd vervolgens gevloerd, maar na een korte review van de VAR werd er gewoon doorgespeeld.