Zakelijk Ajax wint moeiteloos van NAC

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax kende een makkelijke avond op bezoek bij NAC Breda. De hekkensluiter van de Eredivisie speelde zeer verdedigend en gaf weinig ruimtes weg, maar Ajax was met name in de tweede helft goed in staat om de NAC-defensie te ontregelen en liep dan ook uit naar een 0-3 overwinning.

Ajax begon met David Neres als rechtsvoor. De Braziliaan was de logische vervanger van de geblesseerde Hakim Ziyech en mocht zodoende weer eens op zijn geliefde positie beginnen. Met Neres in de basis begon Ajax moeizaam in Breda. NAC speelde ontzettend compact en groef zich bijna de hele eerste helft in rond het eigen zestienmetergebied. Ajax was niet bij machte zich door dit hechte blok van NAC-spelers heen te voetballen en creƫerde amper kansen.

NAC zocht ondertussen de grenzen op - en ging er over heen - in de onderlinge duels. Dit resulteerde in pijntjes bij onder meer Dusan Tadic, Nico Tagliafico en Donny van de Beek. Kasper Dolberg kwam verkeerd terecht op zijn rug, maar evenals de eerder genoemde spelers kon ook hij gewoon door.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/117274/zakelijk-ajax-wint-moeiteloos-van-nac