Ajax kinderlijk eenvoudig langs Vitesse

Ajax heeft zondagmiddag een kinderlijk eenvoudige zege geboekt bij Vitesse. In Arnhem stelden de Amsterdammers al voor rust orde op zaken, om uiteindelijk klinkend te winnen: 0-4.

De wedstrijd was amper begonnen of de bal lag al in het net. Sterker nog: de wedstrijd was amper twintig minuten bezig en het stond al 0-3. Eerst was Hakim Ziyech de doelpuntenmaker na een afstandsknal in de verre hoek, minuten later verdubbelde Klaas-Jan Huntelaar de voorsprong door vogelvrij binnen te koppen uit een vrije trap van diezelfde Ziyech en de 3-0 kwam op naam van Tadic na mooi voorwerk van Frenkie de Jong en David Neres.

De stand was niet geflatteerd, want Ajax was heer en meester in het GelreDome. Ajax dicteerde in de opbouw en hoewel Vitesse hoog druk probeerde te zetten, voetbalde Ajax er vaak goed uit en kwam het niet in de problemen. Het mak spelende Vitesse en de voorsprong voor de ploeg van Erik ten Hag was reden om de Amsterdamse vleugels ietwat  te laten vieren, maar na de thee kwam Ajax weer fel uit de startblokken.