Jong Ajax deelt de punten met FC Den Bosch

Jong Ajax deelt de punten met FC Den Bosch. Na een kaartenregen (tien gele kaarten!) en een aantal grote kansen voor spits Kaj Sierhuis, konden de beloften de winst niet meenemen naar Amsterdam. Jurgen Ekkelenkamp maakte de enige goal namens Jong Ajax.

Slecht beginDe wedstrijd in Den Bosch begon al snel in flinke mineur. Binnen drie minuten raakte Noa Lang in een duel geblesseerd. Terwijl de vleugelspeler nog buiten de lijnen op de grond lag en Jong Ajax met tien man speelde, kon FC Den Bosch de 1-0 maken. Na 6 minuten blunderde de verdediging en kon Stefano Beltrame namens FC Den Bosch eenvoudig binnenschieten.

De eerste grote kans voor Jong Ajax kwam in de negentiende minuut. Sierhuis vertrok, op het oog vanuit buitenspelpositie, maar mocht verder van de grensrechter. Hij benutte de kans echter niet en schoof de bal net aan de verkeerde kant langs de paal.