Uefa start onderzoek naar incidenten in Johan Cruijff Arena

Bron: www.ajaxlife.nl

Thuis tegen Standard was er vooral veel moois op de tribune! © Sjoerd Tullenaar

Ajax speelt tegen Dinamo Kiev in een ramvolle Johan Cruijff Arena. Mooi, want Ajax kan alle vocale steun gebruiken richting wat hopelijk de route wordt richting een ticket voor de Champions League. Wel doet Ajax een beroep op supporters om geen vuurwerk af te steken en de trappen vrij te houden.

De Uefa is namelijk een onderzoek gestart naar het afsteken van vuurwerk in de Arena en het blokkeren van trappen tijdens de duels met Sturm Graz en Standard Luik. Hoewel Ajax stelt de steun vanaf de tribunes ontzettend te hebben gewaardeerd, doet het een expliciet beroep op supporters om vuurwerk dit keer achterwege te laten en trappen vrij te houden.

De club stelt in het verleden bij dergelijke incidenten hoge geldboetes te hebben gekregen en acht het niet ondenkbaar dat ook de huidige onderzoeken resulteren in boetes. Ajax waarschuwt zelfs dat de Uefa bij herhaaldelijke overtredingen kan overgaan tot sluiting van een deel van de tribunes bij wedstrijden of zelfs tot (voorwaardelijke) uitsluiting van Europees voetbal. 

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24617