Diverse blessurezorgen in eerste week van voorbereiding

Bron: www.ajaxlife.nl

Beide De Jongs zitten in de lappenmand. © Pro Shots

De selectie is half juni nog altijd behoorlijk intact, maar diverse spelers zijn nog verre van topfit. Aan de ene kant is dat logisch omdat alles nu pas weer begint, aan de andere kant had je ook gehoopt dat enkele blessures tot het verleden behoorden.

Het was goed om Vaclav Cerny en Daley Sinkgraven weer op het trainingsveld te zien, maar Cerny is voorlopig nog niet inzetbaar. Erik ten Hag had het zelfs over ‘het najaar’ voordat hij Cerny weer in actie verwacht.

De Tsjech zegt zelf in de laatste fase te zitten van het herstel van een kruisbandblessure, maar voegt hier aan toe dat hij absoluut geen risico wil nemen. Betere berichten zijn er over Sinkgraven, die ook herstellende is van een knieblessure en terugslag op terugslag kreeg. De linkspoot liet het partijtje nog wel aan zich voorbij gaan.

Sinkgraven reist volgende week met Ajax mee naar Duitsland, waar een eerste serieuze basis wordt gelegd om een topconditie te kweken. Donny van de Beek meldt zich na het weekeinde om met Ajax op trainingskamp te gaan, maar zijn liesklachten zijn nog altijd niet over.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24212