Ajax treft Sturm Graz of PAOK in voorronde Champions League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen Sturm Graz of PAOK Saloniki en dat heeft alles te maken met de winst van Atletico Madrid tegen Olympique Marseille in de finale van de Europa League. Door de winst van Atletico is de nummer drie van Frankrijk, momenteel Olympique Lyon, al zeker van de groepsfase van de Champions League. Hierdoor stromen de nummers twee van Turkije en Tsjechië pas in de derde voorronde in.

Op 19 juni hoort Ajax bij de loting of het uitkomt tegen het Oostenrijkse Sturm Graz of dat er opnieuw een ontmoeting zal plaatsvinden met het Griekse PAOK. Bij winst zal Ajax dan nog twee voorronden moeten spelen om toe te kunnen treden tot het hoofdtoernooi van de Champions League, maar is het wel automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Bij verlies zal het bereiken van de Europa League nog een hele klus worden want dan moet de ploeg van Ten Hag twee voorronden spelen, en winnen, om de Europa League te bereiken.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/05/17/ajax-treft-sturm-graz-of-paok-in-voorronde-champions-league/