Jong Ajax klopt Volendam en blijft aan kop

Jong Ajax heeft vrijdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij FC Volendam. Mede door een late 1-2 van spits Kaj Sierhuis gingen de drie punten mee naar Amsterdam en bleef Jong Ajax bovenaan staan. Ook naaste belagers NEC en Fortuna Sittard wonnen hun wedstrijd.

De wedstrijd ging in het eerste halfuur behoorlijk heen en weer, al had Jong Ajax wel het overwicht op het veld. Er ontstonden kansen voor onder anderen Dani de Wit en Ché Nunnely, maar het netje werd nog niet gebold. Na 35 minuten echter, was het wel raak. De bal kwam terecht bij De Wit en hij wist de doelman te verschalken. Zodoende leek de ploeg van Michael Reiziger te gaan rusten met een voorsprong, maar tijdens het laatste moment voor rust ging het fout. FC Volendam maakt de gelijkmaker en zo stond het na 45 minuten voetbal 1-1.

In het tweede bedrijf was het vooral Jong Ajax dat opzoek ging naar de voorsprong. Er miste enige penetratie in de aanvallende acties, maar toch werden er wat kansjes gecreëerd. Mateo Cassierra kreeg daarvan de grootste, maar hij faalde één-op-één met de doelman. In het verdere verloop van de tweede helft ging het spel meer op en neer.