Valse start voor Koeman tegen Engeland

Het Nederlands elftal heeft vrijdag de oefenwedstrijd tegen Engeland met 0-1 verloren. De eerste wedstrijd onder bondscoach Ronald Koeman was erg behoudend van Oranje, dat zonder gogme voetbalde. Jesse Lingard besliste de wedstrijd in de tweede helft voor de Engelsen.

Oranje, met veel jonge spelers in de gelederen, durfde niet echt vooruit te voetballen. Het was allemaal statisch en voor rust deed Engeland daar vrolijk aan mee. Er waren dan ook bizar weinig kansen te noteren in het eerste bedrijf. Matthijs de Ligt, die een prima wedstrijd speelde, kwam met het eerste gevaar voor Oranje. Maar zijn schot werd door doelman Pickford gepakt.

Na rust kon Kevin Strootman aanleggen voor een schot rond de zestien, maar hij was niet succesvol. Even later schoot Stefan de Vrij de bal wel tegen de touwen, maar even daarvoor had de bal de achterlijn al gepasseerd. Jesse Lingard schoot de bal er vervolgens aan de andere kant wel in vanaf de rand van het strafschopgebied.