Ten Hag zag prima veldspel: ‘Wat kletst hij nou? Het is geen Utrecht, het is Ajax’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax leed zondag tegen ADO Den Haag zeer kostbaar puntverlies in de strijd om de titel: 0-0. Coach Ten Hag zag desondanks een prima veldspel van zijn ploeg, zo vertelde hij na afloop. Wim Kieft en Henk Spaan waren zondagavond bij Rondo op Ziggo Sport wel kritisch op het spel van Ajax, Justin Kluivert en het wisselbeleid van Ten Hag.

“Ongeacht wat er gebeurde, Ajax moest deze wedstrijd winnen”, aldus Kieft. “Misschien is het wel een bepaald soort van druk. Je moet toch gewoon met 3 of 4-0 winnen? Ik vind het onbegrijpelijk. Als ik die trainer dan hoor na afloop, waar ik ook doodmoe van word op een gegeven ogenblik, wat kletst hij nou? Het is geen FC Utrecht, het is Ajax. Je moet die wedstrijden gewoon winnen.”

Spaan was kritisch op het spel van Justin Kluivert, die al weken waardeloos speelt maar desondanks mocht blijven staan van ten Hag. “Justin speelde vandaag tegen een rechtsback (Tyronne Ebuehi) die aan het einde van het seizoen naar Benfica gaat. Hij speelde hem helemaal uit de wedstrijd. Volgens hemzelf en zijn zaakwaarnemer is dit een niveau waarop hij zou moeten acteren…”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/02/26/ten-hag-zag-prima-veldspel-wat-kletst-hij-nou-het-is-geen-utrecht-het-is-ajax/