Ajax O19 geeft het goede voorbeeld aan het eerste en verslaat Sparta

Ajax O19 speelde zaterdag, net als het eerste team, een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Op Sportpark de Toekomst werd het 2-1 voor het team van John Heitinga.

Ajax begon in de gebruikelijke opstelling. Na ruim een kwartier spelen scoorde Danilo Pereira. De Braziliaan kreeg een rebound voor zijn voeten en profiteerde optimaal. Vlak voor rust verdubbelde het Zuid-Amerikaanse talent de score door een vrije trap van zo’n 25 meter raak te schieten: 2-0!

In de tweede helft maakte Bryan Brobbey zijn debuut voor Ajax O19. Het 15-jarige talent verving de geblesseerd geraakte Schön. Na een uur spelen kwam ook het andere 15-jarige talent binnen de lijnen: Ryan Gravenberch verving Jasper Ter Heide. Brobbey was na dik een uur spelen dicht bij zijn eerste doelpunt. De sterke spits kopte een bal over het doel van Sparta heen. Ook Bakboord was dicht bij een treffer, maar zijn schot belandde via een Sparta-been in het zijnet. Vlak voor tijd deed Sparta wat terug uit een vrije trap: Altintas schoot fraai raak.