“8-0? Fijn, maar wij worden kampioen”

Ajax heeft speelronde 29 goed afgesloten. De ploeg gaf tegenstander AZ geen bedenktijd en zat er bovenop in de eerste 30 minuten. Zo scoorde Betrand Traoré op aangeven van Justin Kluivert in de eerste helft de 1-0. In de 55ste minuut tekende Wout Weghorst voor de 1-1. Even leek Ajax van slag maar na een corner van Hakim Ziyech maakte uitgerekend Colombiaan Davinson Sánchez op schitterende wijze de 2-1. De centrale verdediger scoorde met een omhaal en liet doelman Tim Krul kansloos. Lasse Schöne tekende vanuit een penalty voor de 3-1, Traoré werd gevloerd waarna Schöne mocht gaan aanleggen. Het slotakkoord was voor Amin Younes die uit een counter zijn derde doelpunt van het seizoen maakt, 4-1.

Ajax begon zoals het eindigde tegen Feyenoord, fel er boven op. De ploeg gaf AZ geen ruimte om iets met de bal te doen. Justin Kluivert zag een sterk Ajax aan de start van de wedstrijd. “We begonnen echt goed, maar aan het einde van de eerste helft werden we slordig. Ook de tweede helft begonnen we wat slap, maar na de goal van Sanchez werden we wakker.”