Jong Ajax verslaat RKC met 4-1

Jong Ajax heeft vrijdagavond zijn derde zege op rij geboekt door op sportpark de Toekomst met 4-1 te winnen van RKC Waalwijk. Door het resultaat blijft Jong Ajax op een knappe tweede plek staan in de Jupiler League.

De ploeg van Marcel Keizer kreeg in de eerste helft wat kansen om de score te openen maar het duurde tot vlak voor rust dat het ook daadwerkelijk gebeurde. Frenkie de Jong maakte de 1-0 bij een scrimmage voor het doel van RKC. Na de thee kwam RKC op gelijke hoogte door een toegekende strafschop van scheidsrechter Martens. Het duurde echter niet lang voordat het publiek op de Toekomst weer kon juichen want een afstandsschot van Eiting betekende de 2-1. Vier minuten voor tijd herhaalde Eiting dat opnieuw en het was Mazraoui die uiteindelijk een 4-1 eindstand op het scorebord schoot. Door de overwinning staat Jong Ajax nu op 49 punten na 23 duels en blijft de achterstand op koploper VVV-Venlo, dat ook won, 4 punten. Maandag speelt Jong Ajax een uitduel tegen Fortuna Sittard.