Jong Ajax door prachtgoals voorbij Den Bosch

Jong Ajax heeft uit bij FC Den Bosch vrijdagavond een knappe overwinning geboekt. De beloften kwamen vroeg op achterstand, maar via Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui werd de achterstand in de tweede helft ongedaan gemaakt: 1-2.

Jong Ajax begon in een koud Den Bosch aan een lastige uitwedstrijd. Het missen van veel sterkhouders viel direct op, aangezien de jongelingen in de elfde minuut al op achterstand kwamen. De Amsterdammers hadden de bal, maar het gevaar kwam van de thuisploeg. Met een snelle omschakeling, opportunistisch spel en standaardsituaties werd Den Bosch gevaarlijk. Spits Bilate schoot uit een vrije trap onderkant lat, Vossebelt raakte evenlater de paal. Ajax was aanvallend voornamelijk onmachtig.