EL-loting: Alle mogelijke tegenstanders Ajax bekend

Bron: www.ajaxlife.nl

Hopelijk kunnen we eind februari weer zo'n plaatje maken. © Pro Shots

Ajax weet al ruim een maand dat het in de ballenbak gaat bij de loting voor de zestiende finales van de Europa League. Nu alle wedstrijden in de groepsfase zijn gespeeld, weet het ook de mogelijke tegenstanders.

Ajax geniet als groepswinnaar een beschermde status bij de loting voor de zestiende finales, die maandag wordt verricht. Het stuit op een nummer twee uit een andere groep of een van de vier 'slechte' nummers drie uit de Champions League.

Borussia Mönchengladbach en Manchester United zijn op papier de zwaarste clubs die Ajax kan treffen. Daar staat tegenover dat de ploeg van Peter Bosz door de beschermde status ploegen als Tottenham Hotspur, Zenit en Schalke 04 sowieso niet kan loten. Daarnaast kunnen AZ (uit eigen land) en Celta de Vigo (nummer 2 uit de eigen groep) niet aan Ajax worden gekoppeld.

Omdat Ajax eerste werd in de groep speelt het donderdag 16 februari eerst uit. De terugwedstrijd is precies een week later in de Amsterdam Arena. De loting begint maandag om 13.00 uur en wordt live uitgezonden op Eurosport.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20929