Ajax verplaatst scoutingsnetwerk naar Zuid-Amerika

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft de laatste jaren steeds meer concurrentie gekregen op het gebied van scouting. Vooral in Scandinavië is de concurrentie moordend. Marc Overmars vertelde tegenover de Telegraaf dat de grote clubs alle talenten wegkapen.

”Een paar jaar geleden kon je talenten als Christian Eriksen en Viktor Fisher nog voor respectievelijk 1,5 en 1,2 miljoen halen.” Maar die tijd is volgens Overmars voorbij. Dit merkte hij ook bij het 19-jarige talent Emre Mor, die vorig jaar voor 5 miljoen euro aar Borussia Dortmund vertrok. “Zulk soort spelers worden voor ons onhaalbaar. Dit kwam omdat gelijk de hele Europese top er achteraan zat, dan hebben wij weinig kans. Ik las laatst in een onderzoek dat clubs als Getafe en Celta de Vigo een hoger voetbalbudget hebben, daar schrok ik van.”

Als reactie daarop is Ajax zich gaan begeven op de Zuid-Amerikaanse transfermarkt. Daar is in enkele landen een goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor spelers als Mateo Cassierra en Davinson Sanchez is rond de 5 miljoen betaald, een goede prijs voor Ajax.

 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/ajax-verplaatst-scoutingsnetwerk-naar-zuid-amerika/