Win het boek 'Johnny Rep, buitenbeentje'!

Bron: www.ajaxlife.nl

Johnny Rep schoot Ajax in 1973 naar de trilogie in de Europacup 1. © Archief Ajax

Je had Johan Cruijff, Piet Keizer, Sjaak Swart. En Johnny Rep. De vleugelaanvaller wordt misschien niet als eerste genoemd als we het over het Gouden Ajax van de jaren zeventig hebben, toch was hij belangrijk, onder meer met zijn treffer in de Europacupfinale van 1973 tegen Juventus.

Volgende week komt de biografie van John Rep uit, Johnny Rep, buitenbeentje. Journalist Mark van den Heuvel voer een jaar lang mee in het kielzog van de voormalige rechtsbuiten, die op 25 november 65 jaar wordt. Geen onderwerp wordt geschuwd. 

In onze nieuwe krant lees je een voorpublicatie, waarin Rep vermakelijk vertelt over de grappen en grollen van vooral Ruud Krol en Wim Suurbier.

“Hadden ze een vieze onderbroek van één van ons, met een lekkere streep erin, in het broodtrommeltje van Jan Mulder gedaan. Zo’n remspoortje, weet je wel? (…) Hoe Mulder reageerde toen hij die smerige onderbroek in zijn trommeltje aantrof, kan ik me eerlijk gezegd niet meer herinneren, daar was ik even niet bij, maar ik denk niet dat hij zijn boterhammetjes nog heeft opgegeten.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20789