Ajax wint besloten oefenduel van NEC

Ajax heeft donderdag geoefend achter gesloten deuren tegen NEC. De ploegen speelden tegen elkaar op het trainingscomplex De Toekomst. Ajax won het geheime oefenduel met 2-1. De man van de wedstrijd was de doelman van Ajax, Diederik Boer.

Beide elftallen konden vanwege interlandverplichtingen niet over de sterkste elf beschikken. Zo speelde Ajax voornamelijk met beloften en A-junioren en ook de Nijmegenaren traden niet aan in de sterkste opstelling. De ploeg van Peter Bosz begon goed aan de wedstrijd en nam een 2-0 voorsprong mee de rust in dankzij doelpunten van Noussai Mazraoui en Adham El Idrissi.

In de tweede helft kwam NEC terug in de wedstrijd door een doelpunt van Robin Buwalda. Vervolgens kreeg NEC tot twee keer toe de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar Diederik Boer keerde twee strafschoppen van de Nijmegenaren. Mohamed Rayhi en Kevin Mayi konden hun strafschop niet langs de doelman van Ajax krijgen en zodoende wonnen de Amsterdammers het besloten oefenduel met 2-1.