“EL-duels ook belangrijk voor ontwikkeling”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Vrijdag was de loting voor de groepsfase van de UEFA Europa League. Ajax is bij deze loting gekoppeld aan Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. Peter Bosz laat op de clubsite van Ajax weten gematigd tevreden te zijn met de loting. “Bij een loting van de Europa League verwacht je vaak toch wat clubs uit het voormalig oostblok te treffen. Dergelijke clubs ken je op voorhand vaak niet zo goed. Het tegenovergestelde is nu het geval met tegenstanders uit België, Spanje en een club uit Griekenland. Het zijn in ieder geval allemaal bekende voetballanden.”

“De Primera División is wereldtop en België en Griekenland kan je qua niveau  met Nederland meten. Kijk maar naar de UEFA-coëfficiëntenranglijst. De Champions League is natuurlijk het hoogst haalbare, maar ook dit soort wedstrijden in de Europa League zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van onze veelal jonge spelersgroep.”

“Verder heeft op dit moment geen zin om nog heel veel over de tegenstanders te zeggen”, vervolgt de trainer. “We moeten gewoon naar onszelf kijken en wedstrijden winnen. Dat is wat op dit moment belangrijk is.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/bosz-el-wedstrijden-ook-heel-belangrijk-ontwikkeling/