Arveladze opvolger van Bosz bij Maccabi Tel Aviv

Bron: www.ajaxlife.nl

Arveladze maakte liefst 55 doelpunten in het shirt van Ajax. © Ajax Images

De opvolger van Peter Bosz is een oude bekende van Ajax. De keuze van Maccabi Tel Aviv is gevallen op Shota Arveladze. De Georgiër was de topkandidaat van Jordi Cruijff en het is ook gelukt om hem vast te leggen. Maccabi deelt niet mee voor welke termijn het Arveladze vastlegt.

De ploeg uit Tel Aviv moest na het vertrek van Bosz op zoek naar een nieuwe coach. Maccabi wist overigens dat het kon gebeuren dat Bosz zou vertrekken, aangezien het akkoord ging met een bepaling in zijn contract waardoor hij kon overstappen naar de Nederlandse top.

De 43-jarige Arveladze legt min of meer de tegenovergestelde route af. 'Mister Bean' kent de Nederlandse top, als voetballer en als trainer. De spits van weleer was in de glorietijd van AZ assistent van Louis van Gaal, Ronald Koeman en Dick Advocaat.

Vervolgens diende Arveladze een trio Turkse clubs, Kayserispor, Kasimpasa en Trabzonspor, als hoofdtrainer. Dit gebeurde met wisselende successen. Kasimpasa was enige tijd de verrassing van de Turkse competitie, maar bij Trabzonspor vertrok hij halverwege het seizoen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19912