Ajax A1 kampioen na winst op PSV

Ajax A1 is dinsdagavond kampioen geworden van Nederland. In de beslissingswedstrijd werd PSV A1 met 1-0 verslagen. Abdelhak Nouri scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

De beslissingswedstrijd werd gespeeld in het stadion van FC Emmen. Ondanks dat het voor veel supporters uit de route ligt – het is toch gauw 2,5 uur rijden vanuit Amsterdam – zat het stadion aardig vol. Het team van trainer Gery Vink werd aangevuld met Abdelhak Nouri. De middenvelder bewees uiteindelijk zijn waarde.

Zoals een ‘echte’ kampioenswedstrijd, verliep ook deze wedstrijd erg stroef. Echter kreeg Ajax al binnen enkele minuten een grote kans via Dani de Wit. De middenvelder schoot echter, na een mooie combinatie met Dolberg, naast. Het enige gevaar van de Eindhovenaren kwam in de eerste helft via Konings, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. Via Bergsma werd Ajax vervolgens uit een hoekschop gevaarlijk. Dekker gaf goed voor alleen vergat Bergsma om de bal binnen te werken. Een mooi hakje van Eiting en Nouri en een goed schot van Konings waren daarna de enige hoogtepunten uit de eerste helft zijn.