Haesaert: 'Dat is heel uitzonderlijk'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Urbain Haesaert heeft op de Future Cup mooie woorden gesproken over Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. De huidige hoofd jeugdscouting van Anderlecht haalde alle drie de Belgen in zijn tijd als hoofdscout België bij Ajax naar Amsterdam. 

'Ik ben trots op die jongens. Ik heb ze kunnen begeleiden, heb hun gevolgd', begint Haesaert tegenover Ajax TV. 'Wat ik fantastisch vind, is dat het heel nederige jongens zijn, heel intelligent. Je zag ook dat deze jongens, zowel Vermaelen als Vertonghen, kapitein zijn geworden in Nederland. Een Belg die kapitein wordt in Nederland en dat dan ook nog bij Ajax, dat is heel uitzonderlijk', is de topscout lovend.

De hoofd jeugdscouting van de Belgische grootmacht spreekt over de kwaliteiten van de Belgische verdedigers. 'Ze waren heel bereid om te luisteren, al heel jong. Het waren harde werkers, met coachbaarheid. Hun gedrevenheid en winnaarsmentaliteit heeft hun zo veel gebracht.' Inmiddels speelt Vermaelen bij FC Barcelona, Vertonghen en Alderweireld maken furore bij Tottenham Hotspur.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/95441/haesaert-dat-is-heel-uitzonderlijk