De Boer: “Gebleken dat het dit jaar iets te pril was”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frank de Boer is niet jaloers op de Europese prestaties van PSV. De hoofdtrainer van Ajax zag zijn team dit jaar in de groepsfase van de Europa League sneuvelen, terwijl PSV in de eerste achtste finale van de Champions League knap stand wist te houden tegen Atlético Madrid. De Boer denkt dat het volgend seizoen ook met zijn huidige ploeg moet lukken om Europees te overwinteren. “Als we de ploeg bij elkaar houden hebben ze een jaar of anderhalf ervaring. Samen met de interlands zouden ze dan genoeg routine moeten hebben voor dit soort wedstrijden”, vertelt De Boer in gesprek met Ajax Life.

“Jeugd is een filosofie die bij Ajax past”, vervolgt de trainer. “Het is gebleken dat het dit jaar iets te pril was, maar de jongens zijn nu een stuk verder. Het is te hopen dat we volgend seizoen de vruchten kunnen plukken.”

Jaloers op Philip Cocu is De Boer niet. “Ik gun het Philip Cocu zeker als goede vriend van me. Het is goed voor het Nederlands voetbal. En je moet niet vergeten dat wij vaak in de poule des doods met de top van de top zijn ingedeeld. De echte topploegen is PSV niet tegengekomen in de poule.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/de-boer-gebleken-dat-het-dit-jaar-iets-te-pril-was/