De Boer hecht waarde aan zege: 'Ajax klaar voor hervatting'

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer hecht waarde aan de zege op Hamburger SV. © Pro Shots

Frank de Boer constateerde na de 3-1-zege op Hamburger SV dat zijn ploeg klaar lijkt te zijn voor de tweede seizoenshelft. Over de wedstrijd zelf was hij op een afwachtend begin en een nonchalant slot eigenlijk ook best tevreden. “Dit was geen misselijke tegenstander.”

De Boer had op de perfecte grasmat van de Gloria Sports Arena in Belek vooral goede en enkele minder goede dingen bij zijn elftal gezien. Zo belandden de vleugelspelers geregeld in een-tegen-een-situaties. “Daar hebben we het deze week over gehad. Amin is een jongen met veel dreiging, dan moeten wij zorgen dat hij in die situatie komt. Dat gebeurde een paar keer goed.”

Het trainingsprogramma van deze week was afgestemd op de wedstrijd tegen Hamburger SV. Daarin stelde De Boer zijn basiselftal op. Op het middenveld ontbrak aanvoerder Davy Klaassen wegens knieklachten. Of hij er tegen ADO-uit bij is, kon De Boer niet bevestigen. “Dat is even afwachten. Hij had er tijdens een interlandperiode ook last van en toen trok het na een paar dagen weer weg.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19009