Van de Beek: “Ik heb baat bij driesecondenregel”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donny van de Beek maakte zaterdagavond tegen sc Heerenveen zijn debuut in de Amsterdam Arena. Het grote talent uit de jeugdopleiding maakte een goede indruk en leek bij balverlies de grootste aanjager om de bal zo snel mogelijk weer te veroveren.

Van de Beek, die als enige speler in zijn vrijetijdskleding de pers te woord stond, ging tegenover de Telegraaf in op het snelle jagen bij balverlies. “Ik heb baat bij de driesecondenregel. Het was een stelregel in de jeugd: direct druk op de man met de bal zetten om hem zo snel mogelijk weer in bezit te hebben. Het moest er bij mij echt ingestampt worden, want het was een verbeterpunt. Op een gegeven moment wordt het een automatisme.”

“We hebben de eerste helft laten zien dat het werkt door de bal een paar keer rond het strafschopgebied van Heerenveen te veroveren”, vervolgt Van de Beek. “Hoe sneller je druk zet, des te mooier de plek is waar je weer in balbezit komt. Het klinkt misschien gek, maar het is soms goed om de bal te verliezen. Als je er maar met zijn allen opvliegt.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/van-de-beek-ik-heb-baat-bij-driesecondenregel/