Jonk: “Taakomschrijvingen zijn nooit goed uitgewerkt”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Wim Jonk vindt dat het hervormingsplan van Johan Cruijff bij Ajax al vanaf het begin niet goed werd uitgevoerd. Dit laat de voormalige jeugd opleidingen weten in een interview met De Telegraaf. “Het was belangrijk om tot een goede taakverdeling te komen. Daar heb ik ook snel op gehamerd.”, zegt Jonk.

“Laten we nog eens goed kijken welke verantwoordelijkheden en bevoegdheden bij wie horen, want anders kom je in elkaars vaarwater en dat werkt niet. Dat is wel gebleken. De taakomschrijvingen zijn nooit goed uitgewerkt”, zegt Jonk over de bestuurlijke wanorde binnen de club. Daarom schoof Jonk niet meer aan bij de vergaderingen van het Technische Hart waaronder ook Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Marc Overmars zitting in hebben. “Dat mensen mij mijn afwezigheid aanrekenen, vind ik heel kortzichtig”, zegt de 49-jarige Volendammer. “Ik heb het heel lang vol gehouden en heb steeds oplossingen aangedragen. Maar als er niks wordt gedefinieerd en je in discussies blijft terechtkomen over bijzaken, dan houdt het een keer op. Zeker als anderen over jouw spelers en medewerkers kunnen beslissen zonder dat ze de juiste informatie of betrokkenheid hebben.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/12/05/jonk-taakomschrijvingen-zijn-nooit-goed-uitgewerkt/